Vergunningsaanvraag Pet’s Promotion geweigerd door commissariaat Commewijne

Het commissariaat Commewijne heeft een aanvraag voor een vergunning voor een kermis in dit district geweigerd. Pet’s Promotion wil in de vakantieperiode van 23 augustus 2013 tot 29 september 2013 in de weekeinden kermisactiviteiten ontplooien in Commewijne. Daarvoor stelde de kersmisexploitant zoals gebruikelijk een verzoekbrief op en bracht deze vorige week naar het commissariaat. Echter werd het verzoek niet gehonoreerd door het commissariaat. ‘De medewerkers hebben toen de verzoekbrief bezorgd werd, met dc Ingrid Karta-Bink gebeld en deze gaf hen aan om de brief niet in ontvangst te nemen’, vertelt Jairadj Gajadien van Pet’s Promotion aan Dagblad Suriname. ‘Dit handelen van het commissariaat typeert hij als onbehoorlijk bestuur. Hoe kan je een verzoekbrief weigeren. Neem het in ontvangst, al wijs je het daarna af. Maar door het niet in ontvangst te nemen, handel je tegen de wet’, zegt Gajadien. Hij heeft intussen een advocaat in de arm genomen en die heeft een exploot gestuurd naar de dc. Hierin staat dat het commissariaat de aanvraag moet accepteren. Gajadien gaat donderdag wederom naar het commissariaat om de aanvraag in te dienen.
Dc Karta-Bink zegt aan Dagblad Suriname dat ze tot nader order geen vergunningen voor kermis zal verlenen in het district Commewijne. Dit in samenspraak met het ministerie van Regionale Ontwikkeling (RO). Na de aanvaring met Pet’s Promotion vorig jaar, was vanuit het ministerie besloten om voorlopig geen vergunningen voor kermisactiviteiten in Commewijne te verlenen. Dit, totdat er vanuit RO strengere voorwaarden voor het houden van een kermis zijn gekomen. ‘Sinds december hebben we op het commissariaat en alle BO-kantoren pamfletten geplakt met deze mededeling. We wachten nog steeds op de extra en strengere maatregelen vanuit RO. Tot dan toe gaan we geen vergunning verlenen. Ook verzoeken gaan niet geaccepteerd worden’, zegt Karta-Bink aan Dagblad Suriname.
Gajadien en Karta-Bink zijn sinds vorig jaar verwikkeld in een conflict. De kermishouder beschuldigt de dc van het aannemen van smeergeld (tjuku) voor het verlenen van vergunningen. Dit werd publiekelijk bekendgemaakt middels een bord in het district. Gajadien ontkent dit bord geplaatst te hebben. Intussen heeft Karta-Bink een rechtszaak aanhangig gemaakt omtrent belediging door de kermishouder aan haar adres. De rechter heeft de zaak al in behandeling genomen en op 3 juli is de volgende zitting. Gajadien zei ook voor de rechter dat de dc tjuku heeft genomen. Ook Pet’s Promotion heeft een zaak aanhangig gemaakt tegen de dc in verband met vier strafbare feiten. ‘Echter is deze zaak niet op de rol gebracht’, zegt Gajadien.
De kermishouder zegt dat hij binnenkort een website zal lanceren, te weten www.tjukubetalen.com. Hier kunnen alle personen die ooit tjuku hebben moeten betalen, hun beklag doen.

error: Kopiëren mag niet!