Taxichauffeur in verzekering gesteld wegens medeplichtigheid

De politie van De Nieuwe Grond heeft een taxichauffeur in verzekering gesteld ter zake medeplichtigheid aan oplichting. Een in woningnood verkerende vrouw benaderde de taxichauffeur T. voor informatie waar zij eventueel terecht kon voor een woning. T. gaf haar te kennen dat hij een Javaanse heer, meer bekend als ‘Boet’, kent die een huis te huur heeft. Boet maakte een afspraak met de mevrouw en wees haar een woning aan. Het huis was dicht. De vrouw kon het huis van buiten bekijken. Indien zij akkoord zou gaan, zou zij voor de woning SRD 800 aan huur moeten betalen. De vrouw stemde toe en gaf aan haar zus SRD 800. Zij belde met Boet en de transactie werd bij Maretraite Mall gesloten.
De taxichauffeur ontving SRD 200 voor zijn diensten. De vrouw kreeg de sleutels mee. Toen zij naar de woning ging en het probeerde open te maken, bleek dat zij valse sleutels had ontvangen. De woning behoort aan iemand anders toe. De benadeelde deed aangifte. Boet heeft zich echter onvindbaar gemaakt. De taxichauffeur die als bemiddelaar optrad, is aangehouden.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!