Fête de la Musique voor de 15de keer in Suriname

Zaterdag was het gebied tussen de Kleine Dwarsstraat en de Van Sommelsdijckstraat het toneel van Fête de la Musique. Dit jaarlijks terugkerend evenement is al voor de 15de keer in Suriname gehouden en wel op initiatief van de Franse Ambassade en de Conseil General.
Alain Mijdt, medewerker van de Conseil General, legt uit dat Fête de la Musique de dag is waarop alle muzikanten feest vieren. Oorspronkelijk is dit een  muziekfeest voor mensen uit de verschillende woonwijken van Frankrijk. Dit festijn is nu overgebracht of overgewaaid naar Suriname. Het is daarom ook de wens van Mijdt om dit feest in de toekomst op meerdere plekken in Suriname te organiseren.
Het podium stond aan de Kleine Waterstraat, pal voor Royal  Torarica. Naast de Franse folklore muziek hebben van  Surinaamse zijde Sabi Dirie, Alafa en South South West een optreden verzorgd.

error: Kopiëren mag niet!