Commissariaat Saramacca moe van zwerfvuil langs de weg

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOndanks dat er veel voorlichting wordt gegeven en borden worden geplaatst om geen vuil te dumpen, blijven mensen grote hoeveelheden petflessen en vuil langs de wegen gooien. Wekelijks wordt door het Directoraat Openbaar Groen van het ministerie van Openbare Werken in samenwerking met het Commissariaat Saramacca zwerfvuil opgeruimd langs de verschillende hoofdwegen van Saramacca. Het meeste zwerfvuil wordt gedumpt ter hoogte van Tambaredjo en Smithfield. ‘Wat je ook doet, hoe je het ook aanpakt. Milieu en gezondheid worden dodelijker en gevaarlijker. De burgers als de grote boosdoeners beseffen het niet. Woonbuurten verzuipen. Kortom erger kan het niet, terwijl het simpel te voorkomen is, zegt de districtscommissaris van Saramacca, Aroenkoemar Ramdhani.
‘Er moet nu echt hard opgetreden worden tegen deze overtreders’, zegt de dc. Hij zal samen met de gpk van Saramacca maatregelen treffen tegen de illegale vuilstorters. Volgens de Politiestrafwet artikel 39a kunnen deze illegale dumpers een gevangenisstraf van 2 maanden en een geldboete van duizend gulden krijgen. ‘Het is heel belangrijk dat de regionale organen, ambtenaren op het veld en de bevolking al hun medewerking verlenen om deze illegale vuilstorters te signaleren. Voorbeeld: door te fotograferen, vooral zichtbaar de kentekens van auto’s en deze te sturen naar het Burger Informatie Centrum (BIC) Saramacca (email: [email protected]). Dit zal zeker een wezenlijke bijdrage leveren om dit speciefiek geval te minimaliseren in het district’, aldus de dc.

error: Kopiëren mag niet!