Zeven jaar cel voor Berlusconi in 'Rubygate'

media_xll_1717552De Italiaanse oud-premier Silvio Berlusconi is vandaag door de rechtbank in Milaan veroordeeld tot 7 jaar gevangenisstraf. Daarnaast mag hij geen openbare functies meer bekleden. De rechtbank acht Berlusconi schuldig aan prostitutie met het Marokkaanse escortmeisje ‘Ruby’ en aan machtsmisbruik. Karima el Mahroug, beter bekend als Ruby de Hartendief, was aanwezig bij Berlusconi’s beruchte bunga bunga-feesten. Ruby bleef in totaal zeven keer slapen. De oud-premier zou daar volgens de aanklagers seks hebben gehad met de toen 17-jarige Ruby. Berlusconi zou de danseres 4,5 miljoen euro hebben geschonken in ruil voor haar aanwezigheid op feestjes. Berlusconi zelf wachtte thuis in Arcore op de uitspraak. ‘Ik heb niets gedaan, niets slechts, maar omdat zij mij willen uitschakelen op het politieke toneel, zullen zij ook van deze gelegenheid gebruik maken’, zei hij daar vanmiddag tegen journalisten.
‘Doodgewone etentjes’
Zowel Berlusconi als Ruby heeft altijd ontkend dat er sprake was van seks op deze feestjes. Ruby stelt dat zij geen prostituee is. Volgens de 76-jarige Berlusconi zijn de bunga bunga-feesten doodgewone etentjes waarbij hij zijn gasten animeert in zijn villa in Arcore. Getuigenverklaringen van de meisjes die er tegen betaling in pikante outfits aanwezig waren, deden anders vermoeden. ‘De op Arcore uitgenodigde meisjes waren onderdeel van een prostitutiesysteem, georganiseerd voor de seksuele bevrediging van Silvio Berlusconi’, oordeelde aanklaagster Ilda Boccassini.
Machtsmisbruik
In 2010 werd het 17-jarige meisje gearresteerd op verdenking van diefstal. Berlusconi zei toen tegen de politie dat Ruby het nichtje van de Egyptische president Mubarak was. Er zouden diplomatieke complicaties dreigen als zijn niet zou worden vrijgelaten. Even later stond Ruby weer buiten. ‘Machtsmisbruik’, oordeelde de aanklaagster. ‘Ik heb in mijn hele leven nog nooit druk op iemand uitgeoefend’, verdedigde Berlusconi zich eerder op zijn eigen tv-zender Canale 5. ‘Ik ben namelijk een persoon die geen bevelen kan geven, maar weet te overtuigen.’ De aanklachten noemde hij ‘onwaarheden gebaseerd op vooroordeel en haat, geheel tegen het bewijs in.’

error: Kopiëren mag niet!