Oud-DNA-lid Carmelita Ferreira overleden


1 Oud-DNA-lid Carmelita Ferreira overledenOud-DNA-lid Carmelita Ferreira uit Nickerie heeft gisteren het tijdelijke met het eeuwige verwisseld in het Diakonessenhuis. De NPS’er lag al ruim twee weken in het ziekenhuis. Ferreira leed aan borstkanker. Op 11 maart 2013 vierde ze nog haar 58ste jaardag. ‘Ik heb me meteen berust in de wil van God. Mijn dochter leed te veel pijn. Het is als moeder heel hard om te zien hoe je kind lijdt’, zegt Yvonne Ferreira, de 76-jarige moeder van de voormalige volksvertegenwoordiger. Ferreira was volksvertenwoordiger tijdens de regeringen Venetiaan 2000-2005 en 2005-2010.

Moeder Yvonne vertelt aan Dagblad Suriname dat ze op bezoek was bij een familielid om te praten over de situatie van haar dochter in het ziekenhuis. ‘Ik vertelde nog tijdens het bezoek dat ze niet verrast moesten zijn als ze het droevig nieuws zouden horen. Prompt kreeg ik een telefoon dat mijn dochter er niet was’, vertelt ze. Ze vertelt dat Carmelita ongeveer twee weken geleden werd opgenomen in het Diakonessenhuis. ‘Afgelopen maandag belde ze me en zei ‘ma, ik wil je zien’, vertelt de moeder. ‘De volgende dag was ik bij haar. Ze zei aan mij om op Erny te letten, haar jongste zoon van 19 jaar, die op het Natin zit. Laat hij zijn school afmaken’, zei mijn dochter tegen me. Carmelita Ferreira heeft verder nog twee kinderen.

De oud-NPS-parlementariër leed al een tijd aan borstkanker. ‘Ze werd jaren geleden geopereerd en werd weer de oude. De ziekte leek genezen te zijn. Op gegeven moment begon ze echter achteruit te gaan. De ene na de andere chemo werd haar toegediend. Echter hielp niets meer’, vertelt de moeder. ‘Ik moet nu mijn derde kind begraven’, zegt moeder Yvonne tot slot.

 Jaswant Gajadien

error: Kopiëren mag niet!