Sozavo moet starten met landelijke registratie personen met beperking

Het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo) moet starten met een landelijke registratie van personen met een beperking. Dat zegt VHP-voorzitter Chandrikapersad Santokhi in een gesprek met Dagblad Suriname. Hij zegt dat vooral personen met een beperking niet de juiste bijstand krijgen van dit ministerie, terwijl ze wel recht hebben hierop. ‘Het beleid van het ministerie van Sozavo moet juist gericht zijn om personen met een beperking en vooral seniorenburgers speciale aandacht te geven. Deze mensen hebben hun hele leven lang hard gewerkt, maar kunnen dit niet meer, omdat ze door het verouderingsproces en andere omstandigheden, beperkingen hebben opgelopen. Voor deze mensen moet de staat inkomen en het ministerie is bij uitstek het ministerie om dit te doen, maar we zien dat er juist geen beleid voor deze doelgroep wordt gemaakt’, aldus Santokhi.
Santokhie zegt dat het ministerie van haar structuren gebruik moet maken om een landelijke registratie te starten, waarbij alle personen met een beperking worden geregistreerd. Ook de mensen met een speciale behoefte moeten geregistreerd worden, zegt de VHP-voorzitter.  ‘Aan de hand van deze inventarisatie kan er een goed beleid ontwikkeld worden. Dit is heel gemakkelijk te doen. Er zijn niet alleen bedrijven in Suriname die deze doelgroep kunnen ondersteunen, maar ook grote organisaties van het buitenland. Het enige wat je nodig hebt is beleid’, meent Santokhi. Hij zegt dat hij tijdens veldwerkzaamheden vele behoeftige seniorenburgers heeft ontmoet, die gemakkelijk geholpen kunnen worden via het ministerie, maar omdat het ministerie geen gericht beleid heeft, de mensen de ondersteuning ontberen. ‘Wij hebben binnen de VHP een beleid ontwikkeld voor deze doelgroep. We zitten wel in de oppositiebanken, maar we zijn alvast gestart om vanuit onze positie deze doelgroep tegemoet te komen, omdat we van mening zijn dat deze doelgroep niet aan een kant gelaten mag worden’, aldus Santokhi.
Seshma Bissesar       
 

error: Kopiëren mag niet!