Boma Star-trainer Joekoe: ‘Return spelen met Duitse mentaliteit’

1 Boma StarDe ploeg van het Surinaamse Nationaal Leger (SNL) is zo goed als zeker dat ze komen seizoen in de SVB Hoofdklasse zullen blijven. In de promotie/degradatiewedstrijd tegen de Eersteklassers Boma Star won ze de heenwedstrijd met 4-1. De ruststand in het bomvolle Boma Starstadion was al 3-1. De ploeg van trainer Jozef Joekoe moet woensdag, wanneer de return wordt gespeeld, tenminste met 3-0 verschil winnen om een verlenging te forceren. Wint Boma Star met 4-0, dan zijn ze komend jaar Hoofdklasser. Bij elke andere stand minder dan 3 doelpuntenverschil, zal de Hoofdklasse alsnog een droom blijven voor Boma Star-voorzitter Ro Biharie. Met dit verlies heeft Boma Star dit seizoen voor het eerst verloren in eigen huis.
Boma Star-trainer Jozef Joekoe acht zich niet kansloos voor de return. ‘We gaan deze wedstrijd tegemoet met de Duitse mentaliteit; dat is spelen tot de laatste fluitsignaal.’ Joekoe geeft aan dat een paar dekkingsfouting en de alombekende mentaliteitsprobleem van Boma Star deed hen de das om. Boma Star kwam al heel vroeg op een 1-0 voorsprong via clubtopscorer en aanvoerder Alfredo Finkie. Hierna kreeg Romeo Jomena een identieke kans om de score op 2-0 te brengen, maar hij mistte. Door een blunder van de Boma Star-goalie maakte Wendel Dors de gelijkmaker voor SNL (1-1). Hierna nam de militaire ploeg zelfs een 2-1 en 3-1 voorsprong. ‘Toen begon de mentaliteitsprobleem bij Boma Star weer. Spelers begonnen onderling met elkaar te bekvechten, waardoor ze de concentratie op de wedstrijd verloor. Meteen na rust kreeg SNL een penalty en maakte de 4-1’, vertelt Joekoe.
‘Toen ik overnam, had je dit gedragsprobleem bij Boma Star. Ik heb veel eraan gewerkt en toen we wedstrijden begonnen te winnen, werd dit probleem minder. Maar tegen SNL kwam de druk weer op ons en de jongens raakten weer uit hun concentratie. Na de wedstrijd kreeg onze topscorer Finkie zelfs de rode kaart door te gaan ageren tegen de arbiter. Een grote aderlating voor ons voor de return, maar zo zie je dat gedragsproblemen ons dieper in de problemen zet’, zegt de trainer. Desondank zegt hij genoeg spelers te hebben die de job woensdag kunnen klaren. Vandaag zal Boma Star een motivatietraining houden.
Jaswant Gajadien
 
 

error: Kopiëren mag niet!