Suriname wacht nog steeds met benoeming Nederlandse ambassadeur

De benoeming van een Nederlandse ambassadeur in Suriname hangt af van Suriname. Dat zegt de tijdelijke zaakgelastigde van Nederland in Suriname, Robert Petri, in gesprek met Dagblad Suriname. Petri zegt dat Nederland al klaar staat om een ambassadeur te benoemen, omdat Suriname een belangrijk land is voor Nederland. ‘We moeten afwachten op wat er gaat gebeuren. Het is aan Suriname of er een ambassadeur wordt benoemd’, aldus Petri. Hij zegt dat er regelmatig overleg is met de minister van Buitenlandse Zaken, Winston Lackin, en dat de communicatie ook goed is. Petri zegt dat er vandaag ook een nieuwe tijdelijke zaakgelastigde komt naar Suriname. Deze zal ingewerkt worden door hem.
Eind vorig jaar verraste Lackin zowel vriend als vijand door te zeggen dat Suriname totaal geen haast heeft met het verlenen van toestemming voor een nieuwe ambassadeur.In april 2012 werd de toenmalige ambassadeur, Aart Jacobi, door Nederland teruggeroepen voor overleg. Dat gebeurde nadat het Surinaamse parlement de Amnestiewet aannam.Sindsdien wordt Nederland in Paramaribo vertegenwoordigd door tijdelijk zaakgelastigde, Robert Petri. Volgens Lackin toont Nederland ‘te weinig respect voor de democratisch gekozen president en zijn regering’ en ziet Suriname daarom geen noodzaak om op dit moment een hogere diplomatieke vertegenwoordiger toe te laten.
SeshmaBissesar
 

error: Kopiëren mag niet!