‘Meneer Wirth, we hebben niet te doen met domme ambtenaren’

Meneer Wirth we hebben niet te doen met domme ambtenaren‘Meneer Wirth had niet naar de minister moeten gaan om te vragen voor de SRD 200 van elke ambtenaar voor het slavernijmonument. Hij had zelf naar de ambtenaren moeten gaan, via hun vakorganisatie en ze moeten vragen voor de bijdrage aan het monument. Meneer Wirth moet weten dat hij niet te doen heeft met domme ambtenaren.’ Bestuurskundige August Boldewijn zegt dat het verzoek van Wirth naar de minister van Binnenlandse Zaken voor de inhouding van de SRD  200 niet gepast is. Door dit buiten de wil van de ambtenaren te doen, toont hij geen respect te hebben voor hen. Bovendien houdt hij ook geen rekening ermee dat de zaak van het slavernijmonument er een is van voornamelijk de Creoolse bevolkingsgroep. Wirth had liever de overheidsvakbonden moeten inlichten over zijn project en via een alv de leden moeten inlichten en hen vragen voor een bijdrage. De vakbond zou dan als legitieme vertegenwoordiger van de ambtenaren de minister kunnen vragen voor de inhouding na de toestemming te hebben verkregen van de alv.
Boldewijn zegt dat Wirth er ook geen rekening mee heeft gehouden dat de Biza-minister de functionaris is die toeziet op de rechtspositie van de ambtenaren en hoeveel hij aan salaris ontvangt, maar dat hij niet kan beslissen wat de ambtenaar met zijn salaris moet doen. Een andere mogelijkheid is dat de vakbonden dat zelf afhandelen zonder tussenkomst van de minister als politieke man. De leden die een bijdrage willen leveren, kunnen toestemming geven aan de bond dit in te houden via de bank.
Wirth deed het voorstel via de Greenheart Foundation, waarvan hij de voorzitter is, aan de Biza-minister om maandelijks een bedrag van SRD 50 in te houden van ambtenaren tot een bedrag van SRD 200. Dit op vrijwillige basis. De ambtenaren die niet willen meedoen aan deze actie, moeten dit doorgeven aan de afdeling Personeelszaken van het betreffende ministerie. Deze voorgestelde werkwijze van Wirth is volgens de ambtenaren niet correct. ‘Hij legt ons gewoon op om te betalen en zegt dat het vrijwillig is. Waarom moeten wij gaan aangeven dat we NIET willen meedoen. Als we dat niet doen, wordt zonder onze toestemming dan automatisch geld afgetrokken. Waarom heeft hij niet voorgesteld dat ambtenaren die WEL willen meedoen, dat moeten aangeven aan de afdeling Personeelszaken’, geeft deze ambtenaar aan.

error: Kopiëren mag niet!