Clubkampioenschappen dammen 2013 start donderdag

De Surinaamse Dambond (SDB) zal op donderdag 20 juni een aanvang maken met haar Clubkampioenschappen 2013. Er doen 7 verenigingen hieraan mee, te weten Randjiet Boys, Combinatie 80, De Straal, Victoria, Welgedacht, Denk en Zet en Fiorito. De start en opening van dit toernooi vindt plaats op het Jabar Imamdi Sportcomplex om 20.00 uur. De thuisclub Randjiet Boys komt dan uit tegen De Straat, terwijl Fiorito het opneemt tegen Welgedacht. Fiorito is een nieuwe damvereniging en staat onder leiding van Jimmy Cheng. Het toernooi duurt tot en met zondag 28 juli 2013.
Verder deelt de SDB mede dat Harold Chitanie op 31 mei 2013 is overleden. Chitanie was in 1981 jeugdsneldamkampioen en in de 1985 had hij Suriname vertegenwoordigd in Brazilie op de Panamdamkampioenschappen. In 2001 kreeg hij een hartinfarct tijdens een damtoernooi in het politietehuis aan de Zwartenhovenbrugstraat. Harold Chitanie was 57 jaar.
 

error: Kopiëren mag niet!