Puwa Nani keert terug van avontuur in Frans-Guyana

1 Puwa NaniHet U-11 voetbalteam van Puwa Nani heeft een avontuurlijke trip gehad in Frans-Guyana afgelopen weekend. Zij waren door de USL Montjoly uitgenodigd om mee te doen aan een 12-teams tellend pupillenvoetbaltoernooi. Puwa Nani kreeg vanaf de oversteek bij St. Laurent te maken met een nachtmerrie. Een barslechte organisatie, geen adequaat vervoer, een veld zonder gangbare doelen en lijnen en een partijdige burger op blote voeten die optrad als scheidsrechter.
Jeffrey Chin See Chong, jeugdcoordinator van de SV Puwa Nani en delegatieleider bij deze trip, spreekt van een waardeloze organisatie. ‘We zullen nooit meer ingaan op een uitnodiging van USL Montjoly’, zegt hij. Reeds bij de oversteek van Albina naar St. Laurent, begonnen de problemen. Ruim 3 maanden geleden had Puwa Nani aan de organisatie kenbaar gemaakt dat de delegatie vanuit Suriname zou bestaan uit 13 spelers, 2 officials en 22 overige leden, bestaande uit ouders en supporters. Te St. Laurent bleek dat er geen vervoer was geregeld voor de overige 22 leden. Die hebben uit eigen zak de reis naar Montjoly betaald.
Op de eerste speeldag werd er kennis gemaakt met het voetbalveld van Montjoly. Deze bleek geen echte ‘doelen’ te hebben. De goals bestonden uit 2 stokken op pilonnen, zonder een bovenlat. De burgerscheidsrechter oordeelde zelf met zijn blote ogen of een bal binnen het doel of over het doel was gegaan. Er was ook geen strafschopgebied te constateren, wel een lijn die de 2 zijlijnen met elkaar verbonden. De arbiters waren gekleed in een witte katoenentrui, een short en ze waren blootvoets. Ook het ontbijt kwam pas na de tweede wedstrijd.
De eerste wedstrijd verloor de gedemotiveerde Puwa Nani met 5-0 tegen CSCC. De tegenpartij kreeg een strafschop voor een overtreding dichtbij de cornervlag. In de tweede partij speelde ze 2-2 gelijk, na een 2-1 ruststand. Hier werd een schot van Puwa Nani dat iets boven het hoofd van de keeper tussen de latten verdween, afgekeurd. De arbiter deelde na protest mede dat de bal over het doel was. In de derde wedstrijd speelde Puwa Nani 1-1 gelijk tegen ASC Black Star. Een strafschop werd afgekeurd nadat de arbiter besliste dat de bal tegen de binnenkant van de lat, die was omgevallen door het schot, geen doelpunt was. Na heftige protesten werd de bal opnieuw getrapt en het schot dat langs het hoofd van de keeper tussen de latten verdween, werd wederom afgekeurd vanwege de te hoge bal. In de vierde wedstrijd verloor ze van US Diamantoise met 0-1, terwijl de laatste wedstrijd gewonnen werd van USL Montjoly met 3-0.
Na de wedstrijden werd aan de Puwa Nani-delegatie medegedeeld dat ze niet meer tot maandag konden blijven, maar zondag na de prijsuitreiking moesten vertrekken richting St. Laurent. ‘Geheel niet volgens de afspraken, moesten we de spelers en officals van Puwa Nani overbrengen naar een andere lokatie (bij de ouders). Montjoly weigerde pertinent om een bus ter beschikking te stellen voor maandag 17 juni’, geeft Chin See Chong aan. Dit tot grote ergenis van hem en de afgevaardigde van de SVB, jeugdcompetitieleider Glenn Linger. ‘Het liep bijna uit de hand. Het gaat om de kinderen en we hebben al het mogelijke gedaan om het ze aangenaam te maken.’
Op maandag 17 juni keerde de Puwa Nani-delegatie op eigen kosten van hun avontuur terug naar Suriname.
 
 

error: Kopiëren mag niet!