Bushouders stellen regering ultimatum

De bushouders hebben over de afgelopen zes maanden geen subsidie ontvangen. Voor hen wordt het met de dag zwaarder om het hoofd boven water te houden. De onkosten nemen met de dag toe, terwijl de verdiensten tegenvallen, zegt een bushouder. De leden van de Particuliere Lijnbushouders Organisatie (PLO) geven aan dat de gemoederen langzaam maar zeker verhit raken. ‘Wij kunnen niet altijd geduld blijven betrachten.’ De bushouders voelen zich beetgenomen door de regering en menen dat er steeds een loopje met hen wordt genomen. ‘Elke maand is het weer, de komende week en zo verstrijken weken en zelfs maanden’, zegt een zeer verhitte bushouder.
De bushouders willen niet meer praten, maar stellen een ultimatum welke op vrijdag verstrijkt. Zij hebben besloten om zonder de inmenging van de PLO in actie te gaan, indien de subsidiegelden niet deze week uitbetaald worden. De bushouders zijn erg teleurgesteld in de PLO- voorzitter. Zij menen dat hun belangen niet naar behoren wordt behartigd.
De leden geven aan dat zij geen voorstanders meer zijn van de subsidieregeling, maar een tariefsverhoging willen. De laatste tariefsverhoging dateert van 2005. Zowel de bustarieven als de subsidie is al lang achterhaald, menen de bushouders.
 

error: Kopiëren mag niet!