Adekus-atleten naar Universiade in Rusland

De International Sport Federation (FISU) organiseert van 6 tot en met 17 juli de Internationale Universiteitspelen ook wel Universiade genoemd. Een Universiade is een internationaal, cultureel ingestoken sportevenement en wordt elke 2 jaar georganiseerd; telkens in een andere stad. De spelen worden dit jaar in Kazan, Rusland, gehouden. Ook de Anton de Kom Universiteit van Suriname zal met een team bestaande uit 4 sporters en 2 begeleiders deelnemen aan dit groots evenement. Het is na de Olympische Spelen het grootste allround sportevenement ter wereld. De studenten die de Anton de Kom Universiteit zullen vertegenwoordigen zijn: Dylan Darmohoetomo (badminton), Malgie Avikaar (schaken), Yannick Goede (tennis) en Imaany Hasnoe (judo). Als begeleiders reizen eveneens af de heren Randy van Zichem en Dennis Wip.
De Universiade telt 10 standaard sporten, die naar vrije keuze door de organiserende stad met enkele sporten worden aangevuld. De grootste Universiades tot nu waren de Universiade in het Chinese Shenzen (met 10.622 deelnemers). Adekus werd toen vertegenwoordigd door sprinters Jurgen Themen en Sunayna Wahi. Van 6 tot en met 17 juli worden meer dan 13.500 atleten (en delegatieleden) uit zo’n 170 landen en 1500 mediavertegenwoordigers in Kazan verwacht, vergezeld van meer dan 100.000 toeschouwers die zowel hun favorieten komen aanschouwen als het historisch erfgoed, de rijke cultuur en de hypermoderne infrastructuur van de stad komen bewonderen.
 

error: Kopiëren mag niet!