NAS opent tentoonstelling

NAS opent tentoonstellingHet Nationaal Archief Suriname heeft gisteren de tentoonstelling: “Hoe wij hier ook samen kwamen” geopend. De tentoonstelling wordt georganiseerd in het kader van de herdenking van 160 jaar Chinese immigratie, 150 jaar afschaffing slavernij en 140 jaar Hindustaanse immigratie. Rita Tjien Fooh-Hardjomohamad, Nationale Archivaris, vertelt dat een groot deel van het materiaal afkomstig is van het archief zelf en een ander deel is afkomstig van het  Museum Bakkie. De tentoonstelling duurt een maand en is open voor een ieder. Ik hoop dat vooral de scholen een bezoekje brengen aan het archief, zegt Tjien Fooh. Er is heel veel informatie hier in het archief te halen. Het NAS is de nationale bewaarplaats van de overgebrachte archieven van overheidsorganen, en van parastatale bedrijven en instellingen.

error: Kopiëren mag niet!