Probleem huidige coalitie is een ‘day one’ probleem

Probleem huidige coalitie is een‘Het probleem van de huidige coalitie is een ‘day one’ probleem, omdat deze coalitie gevormd is op basis van het creëren van een numerieke meerderheid in het parlement, zonder beleidsvisie en zonder een regeerprogramma.’ Dat zegt DNA-lid en tevens VHP-voorzitter Chandrikapersad Santokhi. De coalitiepartners liggen overhoop met elkaar nadat bekend werd dat ook PL en AC-ministers de laan uitgestuurd zullen worden. PL-voorzitter Paul Somohardjo zegt in duidelijke taal dat bij ontslag van een van zijn ministers de partij uit de regering stapt en gedoogsteun aan het kabinet-Bouterse zal geven.
‘Met deze aanpak heeft de president macht gedemonstreerd en onzekerheid gecreëerd binnen de coalitie en de samenleving en zijn actie roept logischerwijs reactie op van de PL’, zegt Santokhi.  De regering heeft een regeringsprobleem, en de totale regering is verantwoordelijk hiervoor. Men kan geen beleid uitvoeren. Men geeft elkaar de schuld, terwijl gelden van het land en het volk worden geroofd. De coalitie in het parlement is mede verantwoordelijk voor dit corruptief  beleid, omdat zij het beleid constant verdedigd heeft, ondanks verschillende protesten van de oppositie.
Santokhi geeft verder aan dat de regering niet regeert op basis van een plan-cyclus, bestaande uit het plannen, uitvoering, monitoring, evaluatie en bijstelling van het beleid. Als men geregeerd had op basis van een goede plan-cyclus, dan zou je op basis hiervan kunnen vaststellen wat het probleem zou zijn van de regering, en de oorzaken kunnen aanpakken.
De VHP-voorzitter zegt dat hetgeen thans gebeurt binnen de coalitie ook gezien kan worden als een rookgordijn, om aandacht van de grote problemen van het land af te leiden…terwijl de NDP hiermede de campagne inluidt voor de volgende verkiezing.  ‘Jammer dat de president geen verantwoording komt afleggen in het parlement, waardoor er onduidelijkheid en rechtsonzekerheid gecreëerd wordt. De regering is collectief verantwoordelijk voor dit wanbeleid en moet collectief consequenties trekken hieruit. We keuren deze houding van de regering af en roepen de regering op, als zij niet kan regeren, om haar mandaat terug te geven en nieuwe verkiezingen uit te schrijven’, aldus Santokhi.
Widjai Ganesh

error: Kopiëren mag niet!