Nog steeds geen duidelijkheid over voortbestaan Koela

Nog steeds geen duidelijkheid over voortbestaan van KOELAHet is nog steeds niet duidelijk welke richting het zal gaan met het jongensopvangcentrum Koela te Pontbuiten. Het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting weigert informatie hieromtrent los te laten. Ook minister Alice Amafo blijft onbereikbaar voor een reactie hierover. Megacombinatie-parlementariër Melvin Bouva wil dat er harder wordt geïnvesteerd in het jongensopvangscentrum. Hoewel er reeds een bedrag van SRD 150.000 is geïnvesteerd in Koela door het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting wordt volgens Bouva niet optimaal gebruik gemaakt van de capaciteit van Koela. ‘Koela is nou juist de instelling waar je optimaal en hard moet investeren, waardoor er optimaal gebruik gemaakt kan worden van de capaciteit. Er zijn momenteel maar 2 tot 3 jongens in het opvangcentrum opgevangen, terwijl de capaciteit ervan tussen de 25 en 30 jongens zijn’, meent Bouva.
Bouva zegt dat de behoefte om meer moeilijk opvoedbare kinderen in het jongensopvangcentrum onder te brengen heel erg groot is. De investeringen die in het centrum moeten worden gepleegd, variëren tussen het renoveren van het centrum, het aannemen van personeel, het aanwerven van specialistische begeleiding en het aankopen van de nodige equipment, zegt Bouva verder. ‘Het opvangcentrum biedt onderdak aan de meest moeilijke opvoedbare en onhandelbare kinderen. Kinderen die niet door ouders kunnen worden opgevangen, door leerkrachten op scholen, maar ook door de bestaande zorginstellingen moeten hier ondergebracht worden.’ Bouva zegt dat indien het ministerie via de regering ervoor kan zorgen dat de investeringen worden gedaan, er gerust een groep van maximaal 30 jongens in het centrum ondergebracht kunnen worden.
Bouva hoopt dat zijn roep wordt gehoord. Bouva pleit al jaren voor een kwalitatief opvangscentrum voor onhandelbare kinderen. Reeds als jeugdparlementariër constateerde hij tijdens zijn veldwerk in moeilijke buurten dat er een grote behoefte is aan zo een centrum. Tijdens de begrotinsgbehandeling vorig jaar heeft hij ook steeds gehamerd op de verdere investeringen in het centrum. Na de eerste investering van een bedrag SRD 150.000 in het centrum is er daarna niets meer ondernomen, waardoor het centrum in een vervallen staat is gaan verkeren. Bouva zegt dat het centrum een tweede kans is voor  de moeilijke jongens. Ze kunnen hier op het recht pad worden gebracht, waarna ze weer naar school kunnen gaan en toch nog kunnen zorgen voor een goede toekomst voor zichzelf.
Seshma Bissesar

error: Kopiëren mag niet!