‘Troostende oom’ riskeert 12 maanden cel

De 48-jarige oom, Satianand M., riskeert 12 maanden cel wegens ontucht. De openbare  aanklager, Reshmi Rathipal, achtte het wettig en overtuigend bewijs geleverd. Als bewijsmateriaal hanteerde zij de verklaring van het slachtoffer. Ook hanteerde zij als bewijsondersteuning het sms-verkeer tussen de moeder van het slachtoffer en de dochter van de verdachte. In een sms-bericht zou de dochter van de verdachte geschreven hebben dat haar vader het feit toegeeft. Hij beloofde dat dit nooit meer zou gebeuren. De 14-jarige nichtje verklaarde op de zitting dat zij door haar oom werd uitgenodigd. Toen zij thuis bij de verdachte in de woning was, probeerde hij haar te betasten. Hij was volgens de verklaring van het slachtoffer van plan haar te verkrachten. Dit ging niet door, omdat zij in haar menstruatieperiode verkeerde. Voor de strafbare handelingen die de verdachte zou hebben gepleegd, eiste het OM 12 maanden.
Advocaat Mukesh Sheombar verzocht kantonrechter Marie Mettendaf om het ondersteuningsbewijs niet mee te nemen bij haar beraadslaging. Hij gaf aan dat de sms-berichten niet door de verdachte waren verstuurd. Volgens de verdediging kon het meisje op dat moment hebben geschreeuwd. Zij was ook niet weggerend uit de woning. Volgens verklaring van de verdachte was hij haar nichtje aan het troosten. Dit, omdat zij droevig en verdrietig was. Volgens de raadsman is ‘troosten’ geen strafbaar feit. Hij meisje zou het anders hebben geïnterpreteerd, terwijl de verdachte niet van plan was om die handelingen met haar te plegen.
De magistraat doet op 28 juni uitspraak in deze zaak. Satianand blijft aangehouden.
Saskia Bandhan 

error: Kopiëren mag niet!