Jongeren Informatiebeurs Nickerie 2013 op komst

De Stichting Jongeren Welzijn en de Jongeren Werkgroep organiseert in nauwe samenwerking met het onderdirectoraat Jeugdcentra van het directoraat Jeugdzaken de mini Jongeren Informatiebeurs Nickerie 2013. De beurs  wordt gehouden op  20 en 21 juni op de Ramjanee – en Sitalsingschool te Nieuw Nickerie en de toegang is geheel gratis. Het thema van deze beurs is: “Meer Kennis, Meer Ontwikkeling”.
Het doel van de beurs is om Nickeriaanse jongeren van voornamelijk voj- en vos- scholen (en hun ouders) evenals werkende en werkloze jongeren door middel van informatie, documentatie en demonstratie kennis te doen nemen van c.q. zich bewust te doen worden van opleiding-, trainings-, beroeps- en productiemogelijkheden, en van hulp- en dienstverlenende instanties en jong ondernemerschap. Ook is het van belang de samenleving te informeren over het jeugdbeleid.
De Jongeren Informatiebeurs is een tweejaarlijkse activiteit die in Paramaribo wordt gehouden. Het heeft sinds 2001 een bijzondere groei doorgemaakt. De organisatie tracht jaarlijks ook een beurs te organiseren in één van de verre districten om zodoende in te spelen op de behoefte aan informatie van de jongeren aldaar. De afgelopen jaren zijn er dan ook diverse beurzen in met name Nickerie en Brokopondo gehouden, die qua organisatie en opzet kleiner zijn dan de beurs in Paramaribo, maar zeker wel in een grote behoefte voorzien. De voorbereidingen zijn momenteel in volle gang en ook dit jaar mag men uitkijken naar een goed georganiseerde Jongeren Informatiebeurs in het district Nickerie.
 

error: Kopiëren mag niet!