Gajadien: ‘Zonder sancties is ontslag bewindslieden en directeuren afleidingsmanoeuvre’

IFParlementariër Asiskumar Gajadien is niet onder de indruk dat president Desi Bouterse gistermiddag via perschef Clifton Limburg het ontslag van meerdere ministers inclusief directeuren heeft aangekondigd. ‘Ik beschouw het als een afleidingsmanoeuvre om het corruptie faciliterend beleid te continueren.’ De parlementariër onderbouwt zijn zienswijze door te stellen dat alle directeuren en ministers, die op basis van onfrisse praktijken zijn bedankt, niet worden vervolgd. ‘Ze zitten thuis met bijna alle privileges, zoals vervoer en met behoud van salaris’, zegt Gajadien.
President Bouterse zal volgens de VHP-parlementariër, indien hij daadwerkelijk menens is om corruptie met wortel en tak uit te roeien, niet alleen de vervanging van meer ministers en directeuren moeten aankondigen, maar ook sancties en/of een strafrechtelijk onderzoek. Zodoende kan het vervangen van ministers dus zinvol zijn. Ondertussen zijn RGB-minister Ginmardo Kromosoeto en OW-minister Ramon Abrahams minister af, terwijl na afstemming met de coalitieleiders Paul Somohardjo en Ronnie Brunswijk er meer zullen volgen.
Gajadien weet dat er een aantal problemen zijn in het land en dat het mis gaat met heel wat zaken, zoals met het gunningsbeleid bij het ministerie van Openbare Werken. ‘Onder andere het gunningsbeleid van OW heeft geleid tot het financieel dieptepunt, omdat er veel geld in omloop komt zonder dat er daartegenover productie staat’, zegt Gajadien. De VHP-parlementariër noemt in zijn opsomming behalve het gunningsbeleid bij OW ook de problemen met het verstrekken van concessies en mijnbouwrechten door Natuurlijke Hulpbronnen. Ook uitbreiding van het EBS-netwerk is niet helemaal zuiver en ‘de samenleving blijft steeds opdraaien voor de kosten’.
Gajadien hoopt dat de nieuwe ministers van RGB en OW goed gescreend worden voor de beëdiging en dat ook een opgave van hun vermogen plaatsvindt. Het is zinloos als de nieuwe ministers hetzelfde falend of corruptie faciliterend beleid zullen uitvoeren.
 

error: Kopiëren mag niet!