Eerste groep zorgcoördinatoren afgeleverd

Eerste groep zorgcoördinatoren afgeleverdDe eerste groep zorgcoördinatoren voor het basisonderwijs heeft de opleiding Zorgcoördinatie (ZoCo) afgerond. Gistermiddag hebben de deelnemers tijdens een feestelijke bijeenkomst hun certificaten ontvangen uit handen van Onderwijsminister Shirley Sitaldin en Minov-directeur Malm–Lackin. De dag werd gevuld met presentaties, speeches, een filmpje, voordracht, zang en dans. De eerste groep zorgcoördinatoren, 26 vrouwen, werden ook bemoedigend toegesproken door Minov-onderdirecteur Kenneth Biervliet en minister Sitaldin. De opleiding Zorgcoördinatie is opgezet door de afdeling Begeleiding van Minov in samenwerking met Progress (2011-2013).
Een zorgcoördinator (ZoCo) is een speciaal opgeleide leerkracht. De 26 leerkrachten hebben  vanuit Minov (afdeling Begeleiding) een 2-jarige opleiding  Zorgcoördinatie gevolgd. De ZoCo coördineert en verbetert samen met de schoolleider en het schoolteam de zorg voor álle leerlingen op school. Elk kind is uniek! Ze verschillen in hoe ze leren en zich ontwikkelen. Het ene kind is goed in Taal of Rekenen en de ander is goed in Tekenen of Muziek. Het ene kind kan al veel zelf, het andere kind heeft meer aandacht en begeleiding nodig. Het gaat in het bijzonder om zorg aan leerlingen die uitvallen (te laag presteren en zittenblijven), uitschieten (erg hoog presteren, hoogbegaafd of snel zijn) of de leerlingen die extra aandacht nodig hebben voor gedrag (de stille, teruggetrokken leerlingen en de drukke, lastige leerlingen).
Widjai Ganesh

error: Kopiëren mag niet!