Straatrover hangt drie en een half jaar cel boven het hoofd

De 38-jarige Iwan P. hoorde op de afgelopen zitting een straf van drie jaar en zes maanden tegen zich eisen. Advocaat Hedley Derby, die de verdachte bijstaat, pleitte gisteren voor vrijspraak. Hij verzocht de kantonrechter om zijn cliënt, die een goudopkoper is, vrij te spreken.
Iwan wordt ervan verdacht in de periode tussen januari tot en met februari 2013 drie vrouwen tot slachtoffers te hebben gemaakt van beroving op de openbare weg. Hij heeft de vrouwen op klaarlichte dag van hun halsketting beroofd. Het slachtoffer van het eerste geval was op weg naar het werk toen zij door de verdachte werd beroofd. Zij herkende de rover aan zijn gouden tand. De verdachte hanteerde dezelfde modus operandi bij alle drie gevallen. Hij benaderde de vrouwen en deed alsof hij iets te vragen had. Op het moment dat de vrouwen hem antwoordden, rukte hij hun halsketting weg en maakte zich daarna uit de voeten. De verdachte had bij al de gevallen een bromfiets als vluchtmiddel gebruikt. Bij een huisonderzoek is de kentekenplaat van de brommer teruggevonden. Voor de strafbare handelingen eiste de vervolging, Cynthia Klein, een straf van drie jaar en zes maanden met aftrek.
De raadsman gaf aan dat bij het eerste geval de dame na de beroving normaal aan het werk was geweest. Zij deed pas aangifte toen haar collega op het werk haar zei om dat te doen. In het tweede geval gaat het om een slachtoffer met wie de verdachte een ruzie heeft en het derde geval heeft het slachtoffer op de zitting beweerd dat zij de verdachte niet heeft herkend. Kantonrechter Alida Johanns wijst vonnis op 27 juni.
Saskia Bandhan 

error: Kopiëren mag niet!