Advocaat vraagt uitstel in moordzaak

In de levensberovingszaak waarin Henry A. zijn vriendin om het leven zou hebben gebracht op 17 december 2012 verzocht advocaat Nacatia San A Jong de behandeling te willen uitstellen naar een ander moment. Dit vanwege het feit dat zij nog wat ruimte nodig heeft om het pleidooi af te ronden. Kantonrechter Alida Johanns ging akkoord met het verzoek van de advocaat en verdaagde de verdere behandeling naar 11 juli.
Het Openbaar Ministerie heeft de rechter gevraagd om de verdachte voor 12 jaar weg te stoppen wegens moord op zijn vriendin. Op 17 december 2012 heeft Henry zijn vriendin Monalisa P. middels messteken om het leven gebracht. Dit gebeurde in een appartement. Volgens verklaring van de verdachte zou de vrouw, met wie hij ruim anderhalf jaar een liefdesrelatie onderhield, tekeer zijn gegaan met een mes. Hij werd boos en in die opwelling maakte hij haar het mes afhandig en bracht haar vervolgens drie steken toe. Als gevolg van de steekverwondingen kwam Monalisa te overlijden. Volgens de verklaring van de moeder van het slachtoffer werd de dochter vaker mishandeld door haar vriend. Zij kwam vaker met blauwe plekken thuis. Als de moeder haar vroeg over de plekken antwoordde zij dat zij afgetakeld was door haar vriend met wie zij samenwoonde. De verdachte verklaarde dat het motief zijn boosheid is geweest. Zijn vriendin beschuldigde hem elke keer dat hij een andere vrouw zou hebben. Hierover ontstond er spanning in hun relatie.
De openbare aanklager, Cynthia Klein, gaf aan dat de verdachte na de steekpartij de vrouw in hulpeloze toestand achterliet. Als hij niet de intentie daartoe had, waarom heeft hij dan niet de hulp ingeroepen van anderen. De vervolging plaatste vraagtekens achter het handelen van de verdachte. Een van de buren hoorde de verdachte met zijn vrouw ruziën. Deze buurvrouw is als getuige gehoord. De getuige hoorde op een bepaald moment ook dat er een hiv-test moest worden gedaan. Kort hierna hoorde de getuige de vrouw roepen ‘auw auw jo kir mi’. De vervolging eiste tegen de verdachte een straf van 12 jaar met aftrek.
Saskia Bandhan
 

error: Kopiëren mag niet!