“Tijdperk Sitaldin op Minov vandaag ten einde”

minister-sitaldin-320Het tijdperk van Shirley Sitaldin als minister van Onderwijs en Volksontwikkeling (Minov) loopt mogelijk vandaag ten einde. Een bron meldt aan Dagblad Suriname dat vandaag zeer waarschijnlijk de laatste werkdag is van Sitaldin, die in mei 2012 werd benoemd tot bewindsvrouw op dit ministerie. Tijdens de reshuffling door president Desi Bouterse toen, verving ze minister Raymond Sapoen, die naar Handel en Industrie verkaste. De naam van de vervanger van Sitaldin wordt nu ook al hard opgenoemd. Deze zal vermoedelijk worden Edith Elizee-Thilon, die als secretaris diende van de opgedoekte presidentiele Taks Force Vernieuwing en Innovatie Onderwijs. Elizee-Thilon is van huis uit gymleraar op de middelbare school, waaronder Miranda Lyceum. Sitaldin leefde de afgelopen tijd niet op goede voet met de voorzitter van de Onderwijs Task Force Eddy Jozefzoon. Reeds voor het opdoeken van deze commissie was er al onenigheid tussen Sitaldin en Jozefzoon. Geruchten deden toen al de ronde dat Sitaldin vervangen zou worden door de president op advies van Jozefzoon. Later werd de presidentiele commissie ontmanteld, daar deze volgens de voorzitter haar taken had volbracht. ‘Indien Elizee-Thilon daadwerkelijk de nieuwe Onderwijsminister wordt, dan is de weg naar Minov wederom open voor Jozefzoon’, zegt de bron.

error: Kopiëren mag niet!