NS ondersteunde voordracht Abrahams

‘We hebben inderdaad als Nieuw Suriname (NS) de voordracht van Ramon Abrahams als minister van Openbare Werken (OW) ondersteund. Maar dat hadden wij toen gedaan vanwege die politieke samenwerking in MC’, zegt Harish Monorath, assembleelid van NS. Hij stond samen met collega-assembleelid Premdew Lachman achter de voordracht van Abrahams in augustus 2010. NS had toen geen keus, omdat zij vanwege het partijconflict de post van vicepresident en die van minister HI was kwijtgeraakt.
Monorath geeft de ondersteuning ruiterlijk toe, maar hij treurt absoluut niet om het ontslag van Abrahams. ‘We hebben na zijn voordracht en beëdiging tot minister niets meer van hem gehoord. We zijn niet ontstemd over zijn vertrek. Zijn ontslag geeft aan dat de NDP beter had moeten nadenken.’ Of Abrahams met het ontslag wordt vrijgemaakt om de campagne voor de NDP te leiden bij de aanstaande verkiezingen, weet Monorath niet. Voor hem staat een ding vast, de NDP voert een politiek, gericht op het zoveel mogelijk faciliteren van haar eigen mensen. Zie  maar wat ze gedaan hebben. De HI-ministerpost van NS afgepakt, die van KTPI geruild voor KTPI Nieuwe Stijl, die van de BEP afgepakt, vervolgens ook van de PL.
De NS-topper ziet de NDP in ieder geval na 2015 niet terugkeren in deze huidige regerende combinatie. Je kunt als regering niet van het volk verwachten dat zij de buikriemen stakker aanhaalt, terwijl jezelf het geld verkwist. Monorath zegt nuchter dat de volkswil in 2015  wellicht heel anders kan zijn dan de huidige regeerders denken.
 

error: Kopiëren mag niet!