Martosatiman ter beschikking van nieuwe RGB-minister

Ex-minister Simon Martosatiman is op vrijdag 7 juni 2013 officieel ter beschikking gesteld van de minister van Ruimtelijke Ordening Grond- en Bosbeheer. Hij zal in de toekomst op het niveau van beleidsadviseur zijn krachten geven aan het departement en het beleid van regering Bouterse/Ameerali. ‘Ik heb bewust geopteerd om binnen het overheidsapparaat te blijven. Ik zal mij blijven inzetten bij RGB, want dat is wat ik wil’, zegt Martosatiman. Hij heeft eerder als onderdirecteur Onderzoek en Planning bij Stichting ’s Lands Bosbeheer en Bostoezicht gewerkt totdat hij op 7 februari 2011 werd beëdigd tot minister van RGB. Op 3 mei 2012 werd de minister vanwege het wegvallen van de ondersteuning van de KTPI DNA-leden ontslagen door president Desi Bouterse. Martosatiman is ondertussen ter beschikking gesteld van de RGB-minister. Het is niet gekomen tot een samenwerking met minister Ginmardo Kromosoeto, omdat zijn ontslag dinsdag is aanvaard door president Desi Bouterse.
Martosatiman is ervan overtuigd dat dit niet de oplossing is voor het grondbeleid dat niet naar tevredenheid is van Bouterse en het volk. De oplossing is  transparantie. De ex-RGB-minister heeft in dat kader gewerkt aan het digitaliseren van gegevens. Hij wilde ook het gebouw van RGB verkopen om een nieuw beter ingericht onderkomen voor het ministerie te zoeken. Martosatiman zal nu verder als beleidsadviseur functioneren. ‘Het hangt van de nieuwe RGB-minister af hoe hij mij wil inzetten. Ik zal mijn krachten blijven geven’, aldus de ex-RGB-minister.
 

error: Kopiëren mag niet!