Winston Jessurun: ‘Wegsturen ministers heeft geen invloed op beleid’

2 Winston Jessurun‘Er verandert totaal niets aan het beleid met het wegsturen van de ministers. De eindverantwoordelijkheid ligt nog steeds bij de president’, luidt de reactie van DA’91-assembleelid Winston Jessurun betreffende het bedanken van minister Ramon Abrahams van Openbare Werken (OW) en Ginmardo Kromosoeto van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB) door president Desi Bouterse. Volgens Jessurun is het slechts een afleidingsmanoeuvre van de president. ‘Want het beleid ligt in zijn handen. Hij heeft weer mensen opgeofferd.’
De politicus memoreert dat de president eerst de schuld gaf van de vorige regering van zijn falend beleid. Vervolgens liet hij een klaagzang horen dat zijn coalitiepartners niet presteren. Daarna gaf hij de schuld aan zijn eigen regering en de ambtenaren. ‘Want het opofferen van Gopi was ook zo een typisch ding. Hij wijst altijd de vinger naar anderen, wanneer gaat het vingertje naar hem wijzen’, vraagt Jessurun zich af.
Reeds geruime tijd zijn er tal van klachten over het functioneren van de OW-minister. In het hoogste college van Staat zijn er keer op keer vragen gesteld door de oppositie over werken, die gepaard gaande met astronomische geldsbedragen onderhands zijn gegund. De president heeft deze vragen nooit beantwoord in het parlement. Hij heeft ook nimmer duidelijkheid verschaft.
‘Wij zitten in een zodanig systeem dat deze president vanaf de jaren ‘80 op de hoogte is van alles in het land. En plotseling wist hij niet meer wat zich afspeelde op OW.’ Jessurun beklemtoont ook dat president Bouterse er bekend om staat personen te gebruiken en te misbruiken slechts om zijn eigen hachje te kunnen redden. ‘Hij is de hoogste ambtsdrager, hij is verantwoordelijk voor alles. Komt hij anderen de schuld geven.’
Asha Gajadien-Bhagwat
 

error: Kopiëren mag niet!