Inbreker woning inspectrice krijgt hogere straf

Kantonrechter Albert Ramnewash veroordeelde Steve Braaf gisteren tot een hogere straf dan was geëist. Op 22 februari 2013 zag de inbreker tevens drugsverslaafde kans om in de woning van een inspectrice tevens hulpofficier van justitie in te breken. De verdachte was in de woning toen de politieagente samen met haar dochter thuis arriveerde. Op een bepaald moment merkten zij op dat op de traliedeur twee T-shirts, een groene en een gele, waren gehangen. De dochter begaf zich naar de bovenverdieping, terwijl de moeder op de begane grond was. Op een gegeven moment hoorde de moeder haar dochter luidkeels schreeuwen ‘fu furman’. De moeder rende naar boven en zag dat de verdachte haar dochter in wurggreep vasthield. De moeder haalde haar dienstwapen tevoorschijn en loste een waarschuwingsschot. Braaf liet daarop de dochter los en ging plat op de vloer liggen.
De openbare aanklager, Rayshree Koendan, achtte het feit tegen de verdachte wettig en overtuigend bewezen en verzocht de rechter om de verdachte tot 12 maanden te willen veroordelen. Dit geval heeft zich afgespeeld aan de Theodoresstraat te Paramaribo. De benadeelde moest een waarschuwingsschot lossen om haar have en goed te beschermen. De verdachte was via het dak geklauterd in de woning. De vervolging gaf aan dat deze verdachte enkele veroordelingen op zijn naam heeft staan. Hij is een recidivist.
Advocaat Stefanie Amirkhan pleitte voor stafvermindering. Zij haalde aan dat in dit geval het gebleven is bij een poging. Zij hield de rechter voor dat de verdachte een drugsverslaafde is en een zwerversbestaan leidt. De raadsvrouw merkte op dat de verdachte hulp nodig heeft en begeleid moet worden. De magistraat week af van de eis en legde Braaf een celstraf op van 2 jaar met aftrek. Volgens de magistraat was hij ernstig tekeer gegaan met het slachtoffer.
Saskia Bandhan
 

error: Kopiëren mag niet!