Errol Veldbloem: ‘Supporters Deva Boys hebben uit vrije wil kaart SRD 15 gekocht’

4 Errol Veldbloem 2Supporters van Deva Boys van de Meerzorg Sportbond (MSB) vinden dat de Wanica Sportorganisatie (WSO) hen onetisch heeft behandeld. ‘De WSO heeft ons toegangskaarten verkocht voor SRD 15 na 20.10 uur voor de Lidbondenwedstrijd Sunny Point – Deva Boys gespeeld in het George Deulstadion. Voor deze tijdstip was dat SRD 10, zoals vastgesteld voor dit Lidbondentoernooi. Dit is niet bevordelijk voor de voetbalsport’, zeggen de supporters aan Dagblad Suriname. Errol Veldbloem, voorzitter van de WSO, zegt dat de supporters van Deva Boys uit vrije wil de kaarten voor SRD 15 hebben gekocht. ‘Ik heb ze niet gedwongen’, zegt hij.
Veldbloem vertelt dat hij wist dat deze wedstrijd veel supporters op de been zou brengen. ‘Daarom heb ik 400 kaarten van SRD 10 laten drukken en bestempelen door de belastingdienst. Maar binnen de kortste keren waren alle 400 kaarten uitverkocht. Ik besloot toen de poorten dicht te gooien. Maar daar er nog een grote horde supporters uit Meerzorg nog buiten stonden, begonnen ze de WSO uit te schelden. Ze wilden de wedstrijd ten koste van alles bijwonen. Ik had een boek met afgestempelde kaarten van SRD 15. De supporters hadden helemaal geen bezwaar tegen deze prijs. Ze zeiden dat de Deva Boys-fans van Meerzorg geld hebben en dat ze elk bedrag willen betalen om de wedstrijd te zien. Ik bood hen toen de kaarten van SRD 15 aan. Een ambtenaar van Financien stond erbij. Ze kochten zelfs 10 per persoon’, geeft Veldbloem de situatie aan.
Veldbloem ontkent dat hij toen ook de kaarten van SRD 15 op waren, gewoon SRD 20 per persoon eiste om naar binnen te gaan. ‘Dat is een grove leugen. Het is niet waar.’ Veldbloem geeft aan dat alle supporters die in het stadion waren, een stuk kaart bij zich hadden. Verder waren alle toegangskaarten gestempeld door de belastingen.
Deva Boys heeft over deze zaak via de Meerzorg Sportbond een officieel klacht ingediend bij de voorzitter van de Commissie Lidbonden, Dayasankar Mathoera. Ze vragen dat de commissie deze zaak en nog een paar punten, grondig onderzoekt en corrigerend optreedt.
 

error: Kopiëren mag niet!