Personeel SAB schort beraad opHet personeel van de Suriname Alcohol and Beverages (SAB) heeft haar beraad opgeschort. Dit werd medegedeeld door de Bond Personeel SAB (BPSAB) ten overstaan van de Bemiddelingsraad (BR). De directie bracht de bond naar de BR  vanwege een misverstand, dat was ontstaan met betrekking tot de uitvoering van de onlangs bereikte collectieve arbeidsovereenkomst (cao). Partijen zijn nog niet uit het geschil. Bond en directie zijn voor morgenavond weer opgeroepen door de BR, zegt BPSAB-voorzitter John Nasibdar desgevraagd aan Dagblad Suriname. De directie besloot de uitvoering van het akkoord aan te houden, omdat de bond het oneens was over de extra 1% inhouding voor ziektekosten ingaande januari 2013. De BPSAB was tijdens de onderhandelingen met de directie overeengekomen dat de extra bijdrage voor de ziektekostenregeling per januari 2014 zou ingaan. Het personeel heeft sinds gisteren alle werkzaamheden hervat.

error: Kopiëren mag niet!