President presenteert mijnbouwconcessielijst aan DNA


President Desire Bouterse heeft de lijst met namen van de personen en bedrijven die mijnbouwconcessies hebben gehad, gepresenteerd aan DNA. Tijdens de behandeling van beide goudovereenkomsten met Iamgold en New Mont is aan de regering gevraagd de lijst te presenteren. Zowel de oppositie als de coalitie wilde dat deze lijst zou worden gepresenteerd, zodat er een einde zou komen aan alle geruchten die de ronde deden over DNA-leden en hun directe omgeving.

President Bouterse beloofde de lijst te presenteren en hield woord. Vorige week stuurde hij deze naar DNA, echter kon dit vanwege een tekort aan tijd niet worden geplaatst voor behandeling. De lijst is opgemaakt door de minister van Natuurlijke Hulpbronnen, Jim Hok. Enkele bekende personen en bedrijven die concessies hebben verkregen zijn Abop-parlementariër Ronnie Brunswijk, advocaat Irvin Kanhai en NV Grassalco. Uit de lijst blijkt tevens ook dat vele concessie zijn uitgegeven, terwijl beide goudovereenkomsten voorbereid werden voor DNA. Ook nadat de goudovereenkomsten DNA bereikten, zijn er nog concessies uitgegeven.

error: Kopiëren mag niet!