Moeder ontkent seksuele handelingen van partner

De stiefvader, Soerinderdath P., die ervan verdacht wordt seksuele handelingen te hebben gepleegd met zijn 10-jarige stiefdochter, verscheen gisteren voor kantonrechter Daniëlle Karamatali. De moeder van het slachtoffer, Ratnadebie tevens vrouw van de verdachte, werd als getuige gehoord. De beschuldigingen heeft zij met klem ontkend. Zij verklaarde dat Soerinderdath een goede echtgenoot en vader is. Zij beweerde dat haar dochter door een schoonbroer, het broertje van wijlen haar man, is misbruikt.  Volgens de moeder is haar dochter zeven keren misbruikt door haar oom.  De openbare aanklager, Carmen Rasam, vroeg de moeder waarom zij eerder geen aangifte hierover heeft gedaan. ‘Uw dochter is misbruikt en je doet geen aangifte. U heeft niets aan de politie verteld’, merkte Rasam op. Ratnadebie antwoordde dat zij uit vrees voor de familie geen aangifte had gedaan.
Frappant is dat de vrouw bij de politie een vrij gedetailleerde verklaring had afgelegd over het misbruik. De vrouw verklaarde dat zij bedreigd werd door haar zwageres om die verklaring bij de politie af te leggen. Ook de zwageres werd in de zaak van de moeder gehoord. Zij ontkent de beschuldigingen. Uit verklaring van de zwageres blijkt dat de moeder geen gevoel heeft voor haar dochter. Advocaat Shefanie Amirkhan had op de eerdere zittingen het psychologisch rapport van haar cliënt opgevraagd. De rechter wil ook het psychiatrisch rapport van de verdachte. De behandeling van deze zaak is uitgesteld naar 12 augustus. Soerinderdath blijft in detentie.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!