Asiskumar Gajadien: ‘Regeerperiode Bouterse/Ameerali meest corrupte’

Asiskumar Gajadie1‘De regeerperiode Bouterse/Ameerali mag gerust de meest corrupte genoemd worden, na die van de ex-president Jules Wijdensbosch’, zegt Asiskumar Gajadien aan Dagblad Suriname. De VHP-parlementariër is cynisch over de vele loze beloften van president Desi Bouterse om de Anticorruptiewet spoedig voor behandeling door te geleiden naar De Nationale Assemblee (DNA). ‘Het staatshoofd had aangegeven de Anticorruptiewet nog in het eerste kwartaal van 2013 af te geven aan het parlement. In januari van dit jaar gaf de president groen licht voor de behandeling van deze belangrijke wet. Dat is niet gebeurd, net zoals de beloften van de 18000 woningen die gebouwd zouden worden. Het ziet ernaar uit dat de president, die bij zijn inaugurele rede in augustus 2010 had gezegd een kruistocht te voeren tegen corruptie, dit pad al lang heeft verlaten. Integendeel voert hij een accommodatiepolitiek voor corruptie’, zegt Gajadien.
Het VHP/NF-assembleelid beschikt over informatie dat de ontwerpwet met wijzigingen, zoals die waren voorgesteld tijdens het vorige regeerkabinet Venetiaan/ Sardjoe, al gereed ligt bij de president. Het is slechts een kwestie van doorgeleiden naar het parlement. De wet werd in 2002 voor de eerste keer in behandeling genomen, maar moest een revisie ondergaan. In 2007 werd het weer doorgeleid voor behandeling, maar bleek nog niet gereed te zijn daarvoor wegens onvolkomenheden in het ontwerp. Waarom het nu zolang duurt, terwijl alle wijzigingen al zijn opgenomen, is velen niet bekend. Het assembleelid  wijst erop dat het staatshoofd hoogst verantwoordelijk is voor de afhandeling van de ontwerpwet en vertraging niet kan schuiven in de schoenen van zijn adviseurs.  Gajadien zegt dat hij maar zelf een initiatiefwet gaat indienen als de Anticorruptiewet voor het eind van het jaar nog niet is afgegeven aan De Nationale Assemblee.
 

error: Kopiëren mag niet!