Wie is de rancuneuze aanbrenger; steek je vinger op sore loser!

De voorzitter van de SVB, John Krishnadath, is terug uit Mauritius van een Fifa-congres. Ik heb informatie weten te vergaren dat leden van de Concacaf in den beginne zeer argwanend keken naar Krishnadath, omdat naar verluidt iemand mister rancuneus is gaan uithangen, omdat die persoon een simpele sore loser is en heeft gepoogd de opinie van de leden te beïnvloeden met valse informatie. Zo zou men doorgespeeld hebben dat plannen die in onze welbekende pijplijn zitten, geparkeerd zouden worden voor het Andre Kamperveenstation. Echter, veranderde de stemming rap toen Krishnadath duidelijk maakte dat zulks niet het geval is en sterker nog dat men de plannen gaat uitbouwen tot een commercieel succes. Krishnadath heeft zijn innovatieve beleidsplannen in het gezicht van die bobo’s gegooid en ja hoor, ze waren diep onder de indruk. Ook veranderde de stemming toen de voorzitter aanhaalde dat hij en Blatter, de preses van de Fifa, oud gedienden zijn. Blatter is namelijk ex-militair officier cavalarist en hij is goed bevriend met de Secretaris Generaal van Cism Headquarters, de Zwitserse kolonel Morisod. Het is dan logisch dat Krishnadath die zelf oud gediende is en Secretaris Generaal is van Cism Suriname een klik heeft met deze gasten. De mensen die geprobeerd hebben om Krishnadath te torpederen hebben een heel koude douche gehad. Kan het echt niet door hun ‘deep skull’ dat ze het te doen hebben met, niet een handelaar in nepspullen, maar wel met een intellectueel. En wat doet een intellectueel, die gaat direct proberen te anticiperen op maatschappelijke issues en deze om te zetten in beleid.
U weet dat er drie grote momenten zijn dit jaar; eentje hebben we al gehad, 140 jaar immigratie van Brits Indiërs; gezien het walgelijke drama rond de viering zal ik het woord maar niet pennen, daar ik geen zin heb in nutteloze discussies met mislukte pseudo intellectuelen. Op 1 juli herdenken wij 150 jaar afschaffing van misdaden tegen de menselijkheid en we vieren het feit dat we 160 jaar geleden voor het eerst Chauwmin mochten proeven. Er is, heb ik begrepen, contact gelegd met de voetbalbonden van India, Indonesië en China en is te hopen dat de SVB in staat is een paar oefenpotjes te arrangeren. Het zou top zijn om deze gasten te zien voetballen; ooit de lachertjes van het voetbal, nu krijgen ze de handen op elkaar. Het vorig bestuur heeft altijd de schijn naar de Fifa voorgehouden dat ze het fantastisch hebben gedaan. Alleen al de argumenten die ik de afgelopen drie en een half jaar heb aangehaald over het fratsen van Giskus bewijzen het tegendeel en nooit, ik herhaal nooit, is men met tegenargumenten gekomen. Simpel om het feit dat men dat niet kon! We hebben begrepen dat we een nieuw stadion krijgen; gelukkig wat nu staat is meer een locatie voor Pets Promotion. Ik hoop maar dat de voorzitter beseft dat zijn mooi gezicht geen publiek zal aantrekken. Het zal niet meer worden omdat ‘oom’ John met de hamer zwaait. Neen, maar het kan wat worden als er een modern stadion komt met skyboxen die aan het bedrijfsleven verhuurd kunnen worden. Men zou dan zaken doen kunnen combineren met dineren en naar een potje voetbal kijken. Men zal dan ook niet terughoudend zijn om met gezin te komen daar de skyboxen geïsoleerd zijn van mensen die zich gedragen als ‘abani’s’. Dan kan het weer leuk worden; mensen moeten uit huis gaan om een leuke tijd te hebben. Vandaar dat ik zeer benieuwd ben naar de veiligheidsmaatregelen van dit bestuur; zal men het aandurven kapitaalkrachtige voorzitters die zich ernstig misdragen stadionverboden op te leggen? Wat nu gebeurt is walgelijk; het lijkt de politiek wel. Kapitalisten die de schoolbanken nooit hebben gekoesterd mogen in een stadion veel meer dan het publiek en dat is onrechtvaardig. Maar ja, als die rot kapitalist je bar leegloopt, mag hij blijkbaar een ieder zijn moeders historie en biologie, net de nieuwe schoolboeken, aan de kinderen presenteren. Ik ben enigszins terughoudend enthousiast om wat er mogelijk in ons voetballerij zal gebeuren. Hopelijk kom ik niet van een Surinaams festiviteit thuis, want daar gaat altijd veel mis.
Verder is het ineens stil daar aan de Waterkant; de column van 11 mei met als kop; ‘Wees geen xenofoob; haat je eigen mensen niet’ blijkt goed te zijn overgekomen. Daarin riep ik de parlementariërs op om het sportpaspoort te realiseren; we horen niets meer van die vetbetaalde gasten. Misschien zijn ze nog is hun roes omtrent hun Tabakswet. Eindelijk eentje door de kerk! Ik wil toch even Takdier Boys van Boyke ‘Dok’ Bissumbar feliciteren met hun promotie naar de Hoofdklasse; eindelijk weer topsectievoetbal in de buurt. Je mag vinden van Boyke wat je wilt, maar hij is wel iemand dat altijd klaar staat om zieke mensen te helpen en dat is voor mij heel erg belangrijk. En tot slot dan wat ik donderdagavond heb gezien was surrealistisch; wat Tony Parker heeft gedaan was geschiedenis; het was dat ene moment; het was een moment suprême in de NBA. Zulke momenten openen de deuren naar ‘The Hall of Fame’. Parker dribbelt ‘the shot-clock is ticking down’; raakt uit balans; valt op een knie; blijft dribbelen; herpakt zich met nog luttele seconden te gaan; en dat kwam dat ‘Amazing Clutch Shot‘; nothing but net! Délicieux, mercy! [email protected]

error: Kopiëren mag niet!