Onderinspecteur en politie tweede klasse aangehouden

De onderinspecteur S. is samen met de politieagent tweede klasse, R., in verzekering gesteld ter zake het aannemen van giften en valsheid in geschrifte. De wetsdienaren zijn werkzaam op de afdeling Vreemdelingendienst van het Korps Politie Suriname. Het vermoeden bestaat dat de politieambtenaren paspoorten van Brazilianen op een illegale manier in orde hebben gemaakt. Hiervoor werden zij financieel beloond.
De korpsleiding heeft de afdeling Inspectie en Onderzoek Personeelszaken (OPZ) een onderzoek laten instellen. Hangende het verdere onderzoek blijven de twee politiemannen aangehouden. Binnen het integriteitsbeleid, dat de korpsleiding voorstaat, wordt er niet voor geschroomd om kordaat op te treden tegen deze ambtenaren. Het onderzoek duurt voort.

error: Kopiëren mag niet!