Immigratie zangvogeltoernooi met unieke trofeen

1 ImmigratieDe Surinaamse Zangvogelbond heeft op woensdag ter ondersteuning van de activiteiten van de CUS in verband met 140 jaar Hindostaanse Immigratie een eendaagstoernooi georganiseerd. Dit werd gehouden op het Jabar Imandi complex. Er waren drie unieke trofeeen in de vorm van een Lalla Rookhboot en 30 trofeeen die gesponserd zijn door Ramdien Sardjoe, die eregast was. Er waren 66 vogels die 33 wedstrijden hebben afgewerkt. De wedstrijden voor de Lallarookh trofeeen waren bijzonder spannend. Bij de rowti`s werd Arun kampioen door te winnen van Radjoe met 74 – 60. Bij de picolet werd Joerawan kampioen door te winnen van Rahied Bholai met 109-102. Bij de twatwa`s was het Palo die won van Ruben Ashruf met 97-91.
Sardjoe gaf aan dat de Hindostanen ook geintegreerd zijn in deze unieke zangvogelsport. Hij bedankte voorzitter Mahender Gopi voor zijn inzet en liefde voor deze tak van sport en het zangvogelgebeuren. Sardjoe gaf aan dat in het jaar 2000 Harry Boedjawan uitgeroepen is tot sporter van de eeuw. De wedstrijdregels, kooien, grootte van de kooien, zaadbakken, de vogelsoorten rowti, picolet en twatwa  zijn allen Surinaamse produkten. Professor Stephen Plass heeft een boek uitgegeven over de zangvogelsport in Suriname. Zoveel bekendheid geniet deze tak van sport buiten Suriname. Ook namen als Jalimsing, wijlen Banwarie, Sookdew, Sardjoe, Ashruf, Gajadin, Ganga, Ajodhia, Lalmohamed etc hebben hun sporen verdiend in de zangvogelsport.
Het Esmeralda hotel en apartments juni 2013 zangvogeltoernooi start op zondag 9 juni op het Onafhankelijkheidsplein om 07.00 uur.

error: Kopiëren mag niet!