Argentinië en Colombia komen niet tot scoren

media_xll_1692382In de WK-kwalificatiereeks in Zuid-Amerika heeft koploper Argentinië thuis niet kunnen winnen van Colombia, de nummer 3. Argentinië blijft wel aan de leiding, met 25 punten uit 12 wedstrijden. Het team van Messi, die er in de tweede helft in kwam, heeft nog 4 wedstrijden voor de boeg. Argentinië kreeg legio kansen. Tot drie keer toe werd een treffer afgekeurd wegens buitenspel. Messi, terug van een blessure, kwam in de 58ste minuut het veld op. Binnen een minuut creëerde hij een van de gevaarlijkste aanvallen, maar de bal ging net over.
Argentinië kan kwalificatie voor het WK volgend jaar enkel nog in theorie ontgaan. De eerste vier van de Zuid-Amerikaanse poule worden rechtstreeks geplaatst. De afstand tot nummer 5, met nog 4 wedstrijden te gaan, is nu 10 punten. Ook Colombia staat nog aan de goede kant van de streep. Het land heeft nu 20 punten uit 11 wedstrijden.
Bolivia-Venezuela
Venezuela heeft gisteren vier minuten voor tijd een voorsprong tegen Bolivia uit handen gegeven in de kwalificatiewedstrijd. Jashmani Campos kopte na een hoekschop de 1-1 in. Juan Arango had in de 72ste minuut Venezuela op voorsprong gezet, eveneens met een kopbal. De wedstrijd werd gespeeld in La Paz. Tegenstanders hebben doorgaans moeite daar met de hoogte (3600 meter boven zeeniveau). Venezuela houdt nog kansen op rechtstreekse plaatsing voor het WK in Brazilië. Het land staat voorlopig vierde met 16 punten uit 12 wedstrijden. Bolivia staat achtste, met 10 punten uit 12 wedstrijden. De eerste vier uit de Zuid-Amerikaanse kwalificatiepoule gaan direct naar het WK. Nummer 5 speelt een play-off. Paraguay speelt in deze ronde nog tegen Chili, en Peru komt eeuwige rivaal Ecuador tegen. Brazilië is als organiserend land automatisch al geplaatst voor het WK.