Nieuw ontwerp voor gebouw Jeugdparlement

‘Er wordt gewerkt aan een nieuw ontwerp voor de nieuwbouw van het kantoor van het Nationaal Jeugdparlement (NJP)’, zegt Darryl Boetoe desgevraagd aan Dagblad Suriname. Het eerste ontwerp voldeed niet. De regering reserveerde vorig jaar ruim SRD 1000.000 voor het kantoor. Er zijn wat extra kosten komen bij kijken, want we zijn al inmiddels een jaar verder, zegt Boetoe. Ook die extra kosten zijn meegenomen en geserveerd op de begroting. De NJP-voorzitter hoopt tegen november 2013 zover te kunnen zijn voor de eerste steenlegging van het gebouw. In 2011 maakte de regering haar plannen bekend om het NJP te huisvesten in een geheel nieuw pand.
Vorig jaar mei werd het bedrag van 1 miljoen geserveerd op de begroting. Het NJP heeft sinds haar oprichting nooit een eigen accommodatie gehad en heeft altijd gebruikgemaakt van de kantoorruimten van het onderdirectoraat Jeugdzaken aan de Henk Arronstraat. De president maakte begin 2011 bekend dat hij het NJP een eigen gebouw zal geven. Boetoe zegt dat het ministerie van Sport- en Jeugdzaken, dat dit project coördineert, alles reeds goed in voorbereiding heeft. Voor de uitvoering voor wat betreft de bouw is zij echter afhankelijk van het ministerie van Openbare Werken (OW).  MC−assembleelid Melvin Bouva kreeg van het staatshoofd de speciale missie dit project alvast te trekken, samen met de vader van de jeugd, Richenel Trustfull.
De nieuwbouw moet ook Suriname’s visitekaart worden voor de regio. De nieuwe faciliteiten zijn meer dan een geschikte vergaderruimte voor het NJP. Het gaat om multifunctionele lokaliteiten die veel meer mogelijkheden bieden voor de ontplooiing van niet alleen de Surinaamse jeugd, maar ook die van de regio. Boetoe zegt dat het ministerie van Sport & Jeugdzaken er alles aan doet het project zo gauw mogelijk in uitvoering te krijgen. Het huidige NJP, dat in februari 2011 aantrad, zal de oplevering van de nieuwbouw  naar alle waarschijnlijk niet meemaken.

error: Kopiëren mag niet!