DOE verleende quorum voor behandeling Surgold-deal

DOE-parlementariër Carl Breeveld tekende als 26ste lid de presentielijst voor de openbare vergadering, die voor gisteren uitgeschreven was. Op de agenda was de behandeling van het wetsontwerp met betrekking tot de delfstoffenovereenkomst met Surgold Newmont in het Merian-gebied in het district Sipaliwini. De coalitie slaagde met zijn bezetting van 34 leden er niet in de vergadering op tijd te laten aanvangen. De meeste coalitieparlementariërs schitterden van afwezigheid voor de behandeling van dit belangrijk wetsontwerp. Het was DOE-fractieleider Carl Breeveld die als 26ste lid de presentielijst tekende, waardoor de vergadering geopend kon worden.
Kort na aanvang werd deze geschorst door DNA-voorzitter Jennifer Geerlings- Simons. De DNA-leiding was ontstemd over de slechte vertegenwoordiging van de regering bij aanvang van deze belangrijke openbare vergadering. Van regeringszijde was slechts minister Jim Hok van Natuurlijke Hulpbronnen in de zaal aanwezig. Een paar minuten later wandelde Financiënminister de debattenruimte binnen. De DNA-voorzitter had graag een gepaste vertegenwoordiging van de regering bij de behandeling van de Surgold-overeenkomst. Het wachten was op de komst van tenminste vicepresident Robert Ameerali van de regeringsleiding om de vergadering voort te zetten.

error: Kopiëren mag niet!