Geschil bond/directie DSB nog bij Bemiddelingsraad

Het geschil tussen de bond en de directie van de Surinaamsche Bank (DSB) ligt nog steeds bij de Bemiddelingsraad (BR). Dagblad Suriname verneemt bij monde van bondsvoorzitter Robby Berenstein dat partijen er nog niet uit zijn. Afgelopen dinsdag werd de zaak weer besproken bij de BR. De bond eist een looncorrectie van 10%, maar de directie wil veel minder geven. De bond accepteert dit niet en merkte eerder op dat kleinere financiële instellingen dan de DSB in staat zijn geweest hun personeel een looncorrectie te geven van tussen de 8,5 en 9 %. Het personeel ging vorige week in een sitdown-actie. Berenstein eergisteren om commentaar gevraagd zegt dat het aan de BR ligt om een oplossing te bewerkstelligen in deze. De partijen in conflict zijn door de BR gehouden publiekelijk geen mededelingen te doen over haar bemiddeling.

error: Kopiëren mag niet!