13-jarige Anviti Adhin schaak-, taekwondo en tenniskampioen

AAK_5292Niet vaak zie je dat een sporter drie verschillende takken van sport beheerst en tegelijkertijd de beste is van het land in de betreffende leeftijdscategorie. Dat heeft de 13-jarige Anviti Adhin wel gepresteerd. Ze is nationaal kampioen in de U-14 klasse van zowel de Surinaamse Schaakbond (SSB), de Surinaamse Taekwondo Associatie (STA) en de Surinaamse Tennisbond (STB). Op school doet ze het even uitmuntend. De tweedeklasse leerling van de Vrije Atheneum wil net als haar vader Jivan Adhin ook arts worden om zich daarna te specialiseren. Zij is erg leergierig en wil zieke mensen graag helpen. Soms is het wel moeilijk om de school met al haar sporten te combineren (lessen en wedstrijden), maar door een goede planning te maken en schoolwerk op vrije dagen voor te  bereiden, lukt het meestal wel.
Taekwondo
Adhin’s lievelingssport is taekwondo. Ze is daar nationaal U-14 meisjesjeugdkampioen 2012-2013 in de gewichtsklasse tot 40 kg. Het jaar daarvoor was ze semikampioen, terwijl in 2010 – 2011 zij eveneens het taekwondo nationaal meisjesjeugdkampioenschap in haar gewichtsklasse had weten te behalen. Zij  bezit thans al de Eerste Dan en heeft dat als jongste meisje op 11-jarige leeftijd medio 2011 behaald. Adhin is lid van de taekwondoschool van Eric Lie. Taekwondo behoort tot een van haar favoriete sporten en zij traint zeker drie tot vier keer per week en als er wedstrijden op schema staan gebeurt dat nog frequenter. Ook internationaal heeft ze al prijzen in de wacht weten te slepen en toernooien weten te winnen. Anviti Adhin beoefent de taekwondosport al vanaf haar 8e jaar intensief en heeft er veel plezier in, vooral als ze jongens in haar gewichtsklasse verslaat, hetgeen haar vaker wel lukt. Gelukkig heeft ze geen zware blessures te verduren gehad.
Tennis
Tennis beoefent Adhin ook intensief en dit jaar is het haar gelukt nationaal meisjes-enkelkampioen in de klasse U-14 klasse te worden. Ze tennist vanaf haar 10e jaar. Hier is de concurrentie wel zwaar, doch door regelmatig drie- tot viermaal per week te trainen kon ze dit kampioenschap behalen. Als lid van de tennisvereniging Oase lukt het haar aardig om de tennislessen met de schooluren te combineren. Ze zit namelijk op het Hoogedoorn Atheneum en loopt dan na school naar de tennisvelden van Oase om aldaar te oefenen.
Schaken
Schaken doet ze ook graag en momenteel is ze tevens nationaal jeugdschaakkampioen 2012-2013 in de U-14 klasse. Hierbij wist Adhin ook over de jongens in haar klasse te zegevieren en ze is thans sedert ruim 2 jaar verbonden aan de schaakvereniging CSV. De lessen die ze twee tot drie keer per week volgt bij Surinaamse en Cubaanse schaakinstructeurs vindt ze heel leerrijk en op die manier verbetert ze haar niveau. Ook leest ze schaakliteratuur en via computer-schaakprogramma’s probeert ze zich op te werken. Internationaal heeft zij op deze jeugdige leeftijd ook al successen geboekt.
Andere sporten die ze graag beoefent zijn voetbal waaronder ook zaalvoetbal, tafeltennis en zwemmen. Haar hobbies zijn gamen op de computer, studeren en lezen. Adhin’s sportidolen zijn Cristiano Ronaldo van de  Spaanse voetbalclub Real Madrid wat voetbal betreft en wat tennis aangaat is haar favoriet Rafael Nadal.

error: Kopiëren mag niet!