Suriname wil brug zijn tussen China en Latijns-Amerika

Suriname wil brug zijn tussen China en LatijnsSuriname wil de brug vormen in de relatie tussen China en Latijns-Amerika. Hoewel we deel uitmaken van het Caribisch gebied, zijn we ook deel van het vaste land van Zuid-Amerika. Suriname is naast lid van de Caricom, ook een van de oprichters van Unasur, de unie van Zuid-Amerikaanse landen. China wil graag samenwerken met de Unasur. Daar Suriname binnenkort het voorzitterschap krijgt van de Unasur, is dit het juiste moment voor China om een link te maken met dit werelddeel. Dit punt is besproken zondag tussen de presidenten van Suriname en China, te weten Desi Bouterse en Xi Jinping, op Trinidad & Tobago.
President Xi was in het weekend op dienstreis in Trinidad. Naast de bilaterale meetings met de Caricom-staatshoofden was er ook een gezamenlijke bijeenkomst met Xi. De nieuwe Chinese president is zich ervan bewust dat de meeste Chinezen van het Caribisch gebied in Suriname wonen. Hij benadrukte ook dat beide landen gezamenlijk 160 jaar Chinese Immigratie in Suriname groots moeten vieren en de vriendschapsbanden moeten voortzetten.

error: Kopiëren mag niet!