Werkneerlegging hangt in de lucht bij Schoolvervoer

Medewerkers van de afdeling Schoolvervoer zijn het meer dan zat dat er niets wordt gedaan om de ernstige onderbezetting van hun afdeling op te lossen. Als klap op de vuurpijl kregen zij de vorige week te horen dat het contract van twee ao-ers (medewerkers die zijn aangetrokken op arbeidsovereenkomst) op hun afdeling niet wordt verlengd. Een werkneerlegging hangt in de lucht.
Het personeel van de afdeling Vervoer heeft inmiddels per brief gevraagd om een onderhoud met Onderwijsdirecteur Grace Malm-Lackin. Ook de bond is op de hoogte gesteld van de laatste ontwikkelingen. In diverse brieven aan de leiding van Minov hebben de werknemers reeds aandacht gevraagd voor de enorme onderbezetting, waarmee zij al jaren kampen. Enkele maanden terug is goedkeuring gegeven voor het aantrekken van twee personen op arbeidsovereenkomst, waardoor de druk iets minder werd. Echter kregen zij de vorige week te horen dat het contract van de twee ao-ers niet meer zal worden verlengd. Eén hunner heeft tot en met afgelopen vrijdag gewerkt, de andere heeft haar contract lopen tot eind juni. Vanuit het ministerie van Financiën is inmiddels een instructie gekomen dat deze ao-ers niet kunnen worden uitbetaald, omdat er geen ontheffing voor hen is aangevraagd. Volgens de gebruikelijke procedures zou het Minov ontheffing moeten aanvragen. Bij goedkeuring gaat Financiën over tot uitbetaling.
Het personeel is zeer gebelgd over de ontstane situatie en vraagt zich af hoe zij haar werkzaamheden naar behoren moet uitvoeren, terwijl er niet eens genoeg mensen zijn voor de meest noodzakelijke werkzaamheden. Het schoolvervoer voor dagstudenten valt al jaren onder de verantwoordelijkheid van de afdeling Vervoer, maar sinds vorig jaar is schoolvervoer voor avondstudenten erbij gekomen. De werkzaamheden in verband met de naschoolse opvang hebben de werkdruk nog meer vergroot. Zo zou de afdeling tenminste vier controleurs moeten hebben, maar telt het slechts twee. Deze twee moeten de controle van schoolbussen en –boten over het gehele land uitvoeren. Verder is er slechts één functionerende systeembeheerder. De afdeling ontbreekt een assistent-systeembeheerder die bij ziekte of verlof van de systeembeheerder de betaalstukken van alle bus- en boothouders in orde kan helpen maken. Verschillende brieven aan de leiding van het Minov, waarin aandacht wordt gevraagd voor deze knelpunten, hebben tot nu toe geen resultaat opgeleverd.

error: Kopiëren mag niet!