“Vaderlied” wint allereerste Hindi Pop Festival Suriname

VaderliedDe avond begon laat, maar dan ook direct knallend. Het eerste nummer “Aaj Kal Main Khoya” was een lekkere rock, die het publiek direct in extase bracht. De twaalf nummers die tijdens het eerste Hindi Pop Festival werden opgevoerd, waren allemaal van steengoede kwaliteit. De jury had het waarschijnlijk bijzonder moeilijk, maar aan het eind was het toch de compositie van Jan Soebhag “He Pa Tujhe Pranaam”, die de hoogste prijs in de wacht sleepte. Het “Vaderlied” van Soebhag gaat de geschiedenis in als de compositie die het eerste Hindi Pop Festival in Suriname wint.
De show die om 9.00 uur zou beginnen, startte iets voor 10.00 uur. Volgens Dinesh Malhoe van Ra-Ni Entertainment helemaal buiten de schuld van de organisatie om. Voor de show leek alles piekfijn, maar vlak voor het begin bleek dat de stroomtoevoer in de Anthony Nesty Sporthal niet optimaal was. De technici moesten kiezen tussen licht en geluid. Men koos voor het geluid.
Maar de pret was niet te drukken. Het publiek wachtte geduldig. Alsof zij wist dat de twaalf nummers crème de la crème was. En dat was ook het geval. Immers een voorbereiding van zeker twee jaar kon en mocht niet door een stroomstoring worden onderbroken.
Op de tweede plaats eindigde de compositie van Sachin Bhikharie. Hij zong het lied “Soniya” samen met Ilhaam Ahmadali. De derde plek werd bezet door Viresh Oedietram. De componist zong zijn eigen nummer genaamd “Yakeen”.
 

error: Kopiëren mag niet!