Districtsbegroting Saramacca SRD 270 miljoen

IFTijdens een openbare zitting van de districtsraad van Saramacca gistermorgen is de districtsbegroting voor het dienstjaar 2014 gepresenteerd aan de bevolking van Saramacca. De totale begroting bedraagt SRD 270.415,50. ‘Het mag een succes genoemd worden. Los van de vlotte presentaties hebben de genodigden, rr-leden en districtsbestuursleden een gerichte bijdrage geleverd en konden hierbij waarnemen of zaken die zij tijdens de afgelopen hoorzittingen hadden aangekaart ook daadwerkelijk waren meegenomen en begroot’, vertelt Suresh Gangaram Panday van BIC Saramacca aan Dagblad Suriname.
‘Bij de opening gaf de districtscommissaris van Saramacca, Aroenkoemar Ramdhani, in hoedanigheid van voorzitter van de districtsraad, aan dat in het jaar 2013 knelpunten zijn aangepakt met zichtbare resultaten. De dc zegt verder dat de districtsbegroting afgeleid is van de ressortplannen van de zes individuele ressorten van het district. Deze begroting bevat wensen en behoeften van de bevolking van Saramacca per sector. De sectoren zijn infrastructuur, nutsvoorzieningen, ruimtelijke ordening, onderwijs, landbouw, gezondheidszorg, sport, jeugd en cultuur, openbare orde en veiligheid en bestuur.
Met de opstelling van deze begroting wordt de hoop uitgesproken dat de regionalisering van de begroting snel een feit mag worden om zodoende hoger rendement te kunnen behalen.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!