‘Slecht beleid directie BGVS oorzaak tekort aan medicijnen’

Slecht beleid van de directie van het Bedrijf Geneesmiddelenvoorziening Suriname (BGVS) is de oorzaak van een tekort aan essentiële medicijnen. Dit vertelt een medewerker van de BGVS aan Dagblad Suriname. ‘Er is inderdaad een tekort, vraag het maar aan de apotheken. De oorzaak is gewoon besluiteloosheid van de directie’, zegt de medewerker, die anoniem wenst te blijven. Dagblad Suriname publiceerde in haar editie van dinsdag het tekort van essentiële medicamenten.
De particuliere apotheken worden de dupe van dit tekort aan essentiële medicijnen. Het Staatsziekenfonds (SZF) mag zelf medicijnen importeren om haar apotheken te voorzien. Enkele medicijnen die niet te verkrijgen zijn, zijn Amikacine-injectie (voor ernstige infecties), Aminofylline-injectie (voor astma patiënten), Cyclofosfamide-injectie (voor bloedkankerpatiënten), Depo Provera-injectie (anticonceptie bekend als prikpil), Hypromellose-oogdruppels, Ijzerdextran-injectie (bij ijzergebrek), Fluoruracil (bij tumoren, waaronder kanker), Neostigmine-injectie (bij operaties) en Vitamine B12-injecties.
De medewerkers van BGVS hebben onlangs ook een loonsverhoging van 7,5% gekregen en een lumpsum van SRD 1000. ‘We zijn niet helemaal tevreden hiermee. De bond heeft ons niet gekend in deze, maar alleen de resultaten medegedeeld. De salarissen van de BGVS zijn al jaren achterhaald’, zegt de medewerker.
 

error: Kopiëren mag niet!