OBS vraagt vlotte betaling leden

De Organisatie van Bus- en Boothouders in Suriname (OBS) hoopt dat haar leden deze maand op tijd hun geld krijgen van de overheid. OBS-voorzitter Kenneth Themen zegt aan Dagblad Suriname dat het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling (Minov) de stukken twee weken terug reeds opgestuurd heeft voor de Centrale Betaaldienst. Het ligt nu aan Financiën om de verdere afhandeling vlot te laten geschieden, zodat de schoolvervoerders volgende week over hun tegoeden kunnen beschikken. De overheid maakt maandelijks circa SRD 2 miljoen over voor de ruim 300 bus- en boothouders die leerkrachten en leerlingen vervoeren. Vorige maand gingen de OBS’ers in staking. De actie had tot gevolg dat een groot aantal scholen in de districten de deuren gesloten hield vanwege de lage opkomst van de leerlingen.

error: Kopiëren mag niet!