Drie jaar geëist tegen moeder wegens kindermoordzaak

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft gisteren 3 jaar met aftrek geëiste tegen de jonge moeder, Wandena S. Volgens de openbare aanklager, Roy Elgin, heeft Wandena zich schuldig gemaakt aan mishandeling de dood ten gevolge hebbende. Op 11 oktober 2012 werd het levenloze lichaampje van haar baby aangetroffen in de woning van de schoonouders van de verdachte. De politie trof het kind op een bed in de woonkamer aan. Uitwendig bekeken vertoonde het lichaampje een zwelling aan de linkerzijde van het hoofd.
De vervolging gaf aan dat de moeder ruim acht keren is gehoord. Zij blijft het feit steevast ontkennen. Elke keer heeft zij steeds verschillende verklaringen afgelegd. Deze verklaringen variëren van het per ongeluk vallen van de zuigeling tot de uiteindelijke dood van het kindje. Volgens het OM ondersteunt het obductieverslag de verklaringen van de verdachte niet. De patholoog heeft nagelindrukken en stomptrauma geconstateerd. Het OM gebruikte de bevindingen van de patholoog als te zijn het bewijs. De deskundige verklaarde dat het kind niet aan een natuurlijke dood is komen te overlijden. De doodsoorzaak volgens de deskundige is inkrimping van de kleine hersenen als gevolg van stompgeweld.
De psycholoog zou volgens de vervolging heel veel kunnen vertellen over de dader. De psycholoog heeft bij de moeder geconstateerd dat de verdachte een vrij bewogen verleden heeft gehad. De moeder komt uit een gebroken gezin. Zij werd vaker mishandeld vanwege haar slechte schoolprestaties. Wandena heeft de school tot de derde klas bezocht en op haar 15de werd zij uitgehuwd. Zij werd moeder zonder dat zij kon omgaan met de verantwoordelijkheid. Volgens de deskundige leed de vrouw erg onder haar frustraties.
Advocaat Kries Bhoendie komt op de volgende zitting aan de beurt. Hij staat Wandena juridisch bij. Wandena blijft in detentie.
Saskia Bandhan  
 

error: Kopiëren mag niet!