Achttien jaar geëist voor moord ex-vriendin

Moordverdachte Rishi G.(39) hoorde gisteren 18 jaar celstraf tegen zich eisen. Het Openbaar Ministerie achtte moord van Charlene Mertowirijo met voorbedachten rade wettig en overtuigend bewezen. Rishi schoot op donderdag 25 oktober rond 16.00 uur zijn ex-vrouw dood. Dit gebeurde vlak voor Nil’s Copy Center aan de Mr. Lim A Postraat, de werkplek van de vrouw. Nadat Mertowirijo haar auto was ingestapt om weg te rijden, werd ze klemgereden door haar ex. Deze stapte met een jachtgeweer uit zijn wagen en schoot gericht in haar nek. Toen hij merkte dat de vrouw nog bewoog, vuurde hij nog een schot op haar af. Mertowirijo overleed ter plekke. Rishi reed na zijn snode daad weg in een Toyota Ist.
De politie kon de schutter aan de Kwattaweg dichtbij de Q-mall aanhouden. Het jachtgeweer werd bij hem aangetroffen. Rishi had 5 jaar een relatie met Mertowirijo en het koppel heeft een 3-jarig kind. Volgens de bevindingen van het Openbaar Ministerie werd de vrouw vaker mishandeld door haar man. Op een dag nam zij haar intrek bij haar ouders. Het slachtoffer wenste geen contact meer met Rishi. Echter ging deze vaak thuis bij haar, maar bereikte haar niet. Hij sprak wel met de ouders. Rishi vertelde de ouders zijn vrouw te zullen vermoorden en daarna de hand aan zichzelf te zullen slaan, omdat hij zielsveel van haar zou houden. De verdachte was volgens de bevindingen van de deskundige zwaar depressief. Hij had eerder geprobeerd zich van kant te maken door een verdelgingsmiddel in te nemen. Hij werd toen onder behandeling gesteld van een psychiater. De vervolging gaf aan dat de verdachte onherstelbaar leed aan de familie van het slachtoffer heeft toegebracht.
Op de zitting verklaarde Rishi dat hij buiten zichzelf was. Hij had eerder niet de intentie om de vrouw van het leven te beroven. Hij ging naar de werkplek om de vrouw te ontvoeren. Als zaken verkeerd zouden aflopen, zou hij met het jachtgeweer zich van kant maken. Hij geeft toe tot twee keren toe gericht door de autoruit op het slachtoffer te hebben geschoten. De magistraat stelde de zaak uit na het pleidooi van advocaat Irvin Kanhai. In eerste instantie had Kanhai de rechter gevraagd om het OM niet ontvankelijk te verklaren, vanwege het feit dat de foto van de verdachte, gekleed in slechts een boxershort, publiekelijk was verspreid. Hierdoor was volgens de raadsman de integriteit van zijn cliënt ernstig geschaad. Hiervoor vroeg hij ontslag van alle rechtsvervolging. Volgens de raadsman was er ook geen sprake van moord met voorbedachten rade. Hij pleitte daarom voor een mildere straf voor zijn cliënt. De verdachte blijft gevangen gehouden.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!