Drievoudige moordenaar krijgt levenslange gevangenisstraf

Charles Franklin is gisteren tot een levenslange gevangenisstraf veroordeeld door de kantonrechter. De magistraat gaf aan dat de verdachte zich schuldig heeft gemaakt aan drievoudige moord. Franklin heeft zijn concubine Ursila Peroti, haar zus Irma Peroti en de 12-jarige Kimberly Peroti (dochter van Irma) op zondag 18 maart 2012 middels messteken op een hele gruwelijke wijze om het leven gebracht. Uit de verklaring van een kind, dat alles zag gebeuren, blijkt dat de verdachte eerst het kind met een mes in haar hals had gestoken. Vervolgens had hij de zus van zijn vrouw en als laatste zijn vrouw met 16 steken over haar gehele lichaam gestoken. Als gevolg van de steken kwamen alle drie slachtoffers te overlijden.
De verdachte Franklin verklaarde dat hij niet bij was tijdens de handeling. Een geest zou hem op dat moment in zijn macht hebben gehad. De advocaat van de verdachte, Shefanie Amirkhan, wierp ten aanzien van de toerekeningsvatbaarheid een verweer op, waaruit zou moeten blijken dat de verdachte mogelijk psychotisch is. De rechter gaf aan dat de deskundige daarvan geen melding had gemaakt. De deskundige concludeerde dat de feiten volledig aan de verdachte mochten worden toegerekend. De verdachte heeft op 18 maart 2012 het drietal van het leven beroofd. Twee a drie weken voor dit geval had de vrouw van Franklin aangifte bij de politie gedaan dat zij ernstig mishandeld was en dat haar man haar ettelijke malen met de dood had bedreigd.
De rechter gaf aan dat de hoogste straf voor meervoudige moord een levenslange straf is. Door de handelingen van de moordenaar is de rechtsorde ernstig geschaad en is deze zeer ernstig geschokt. Een levenslange straf wordt opgelegd aan iemand, zodat die voor de rest van zijn/haar leven nooit meer zo een daad kan plegen. In deze zaak achtte de kantonrechter de levenslange gevangenisstraf gepast. De dader had niet ervoor geschroomd om de moorden te plegen. De pijn en de trauma van de familie zijn onvoorstelbaar. Franklin werd conform de eis veroordeeld.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!